گوارگام چیست ؟
گوارگام از دانه های گیاه گوار، گیاهی از خانواده حبوبات که بومی هند است، تولید می شود. برای تهیه آن، تولیدکنندگان غلاف لوبیا را برداشت کرده و آنها را پردازش می کنند تا پوسته و سایر قسمت های دانه ها را جدا کنند. ماده پودری خالص باقیمانده گوارگام است.
از آنجایی که گوارگام از یکی از دانه های گلوتن (گندم، جو و چاودار) ساخته نمی شود، به عنوان یک غذای بدون گلوتن در نظر گرفته می شود.
در غذاها و نوشیدنی ها از گوارگام به عنوان غلیظ کننده، تثبیت کننده، تعلیق کننده و چسبنده استفاده می شود. همچنین به عنوان یک عامل اتصال در قرص ها و به عنوان یک عامل غلیظ کننده در لوسیون ها و کرم ها استفاده می شود.
همانظور که می دانید، بی کربنات آمونیوم و کربوکسی متیل سلولز دیگر محصولاتی هستند که به عنوان یک افزودنی غذایی، نقش تثبیت کننده را ایفا می کنند.
در محصولات پخته شده بدون گلوتن، گوارگام (به همراه زانتان گام) به غلیظ شدن خمیر شما کمک می کند و از جدا شدن مواد جلوگیری می کند. همچنین برای گیر انداختن هوا در داخل مخلوط عمل میکند که در نهایت باعث میشود خمیر هنگام پخت بالا بیاید. این کار باعث می شود که محصولات پخته شده بیشتر شبیه به محصولات پخته شده معمولی ساخته شده با آرد گندم به نظر برسند.
احتمالاً میدانید که پروتئین گلوتن موجود در نان و سایر محصولات پخته شده است که به آن بافت فنری و کششی میدهد. اما شما برای داشتن این قابلیت در محصولات پختهشده بدون گلوتن به چه چیزی برای جایگزینی گلوتن نیاز دارید؟ پاسخ درست است، گوارگام می تواند در این نقش باشد.
برای انجام این کار به مقدار زیادی نیاز ندارید، توصیه می شود از نصف قاشق چایخوری گوارگام در هر فنجان آرد بدون گلوتن برای کوکیها، حداکثر دو قاشق چایخوری در هر فنجان آرد برای نان و به اندازه یک قاشق غذاخوری برای خمیر پیتزایی که قرار است غلیظ و کشدار باشد، استفاده کنید.
از گوارگام به عنوان ملین استفاده می شود. همچنین برای درمان اسهال، سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، چاقی، کاهش کلسترول و همچنین برای جلوگیری از سخت شدن شریان ها (آترواسکلروز) استفاده می شود.
این ماده همچنین یک فیبر غذایی محلول در آب با ویسکوزیته کم است که برای درمان دیابت استفاده می شود، زیرا جذب گلوکز از روده را کند می کند.
کاربردهای گوارگام
-
پودر گوارگام و صنایع غذایی
از دهه 1950، گوارگام به عنوان یکی از مواد اولیه صنایع غذایی برای تولید غذاهای فرآوری شده استفاده می شود، بدین صورت که به عنوان غلیظ کننده عمل کرده و از تشکیل کریستال های یخ جلوگیری می کند که خاصیتی فوق العاده و ضروری خصوصا برای بستنی های خامه ای می باشد.
همچنین به دلیل توانایی منحصر به فرد آن در بهبود بافت و ساختار نان و کمک به عملکرد خمیر و افزایش ماندگاری، یک ماده ضروری در محصولات پخته شده است.
گوارگام به عنوان یکی از مواد اولیه فراورده های لبنی، آماده سازی پنیر فرآوری شده را تسهیل می کند. قابلیت عدم ذوب بستنی را بهبود می بخشد. سوپ، آبغوره، محصولات پخته شده، ماست و شیر و پنیر را غلیظ می کند. بافت و حفظ رطوبت در ماکارونی و سس ها را بهبود می بخشد.
گوارگام همچنین کاربرد گسترده ای به عنوان مواد اولیه شیرینی و شکلات داشته و به عنوان یک عامل اتصال عالی برای مواد مورد استفاده در دستور العمل های بدون گلوتن عمل می کند و به طور موثر خمیر را غلیظ می کند.
از گوارگام در تولید غذاهای حیوانات خانگی نیز استفاده می شود و با توجه به اینکه پوسته آن شکافته شده و جوانه دانه اش سرشار از پروتئین است، اغلب به دام هایی مانند گاو، گوسفند، بز، گاومیش و گوزن داده می شود. همچنین در تغذیه گوزن، زرافه، مرغ و شتر به عنوان جایگزینی طبیعی برای مکمل های پروتئینی استفاده می شود.
-
گوارگام و چاه نفت، صنایع حفاری و معدن
پودر گوارگام به عنوان یکی از مواد اولیه صنایع، چندین هدف مهم را در صنعت معدن انجام می دهد. پلی ساکاریدهای طبیعی مانند گوارگام، مقرون به صرفه هستند، مقاومت بالایی در برابر تخریب مکانیکی و حرارتی دارند و زیست تخریب پذیر بوده که تضمین می کند که دوستدار محیط زیست هستند.
پودر گوارگام با عمل به عنوان یک بازدارنده خوردگی های سبز رنگ، به حمل و حرکت روغن روی سطح کمک می کند و از تماس فلزات و عوامل خورنده با سطح جلوگیری می کند.
همچنین این ماده در فرآیند فلوتاسیون بسیار مفید است که به طور گسترده برای استخراج بسیاری از مواد معدنی از سنگ معدن آنها استفاده می شود.
-
استفاده از گوارگام در لوازم آرایشی
آرایش، مراقبت از پوست و مو اکثریت بخش لوازم آرایشی را تشکیل می دهد.
پودر گوارگامی که به عنوان مواد اولیه شیمیایی و آرایشی در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شود، از مواد با کیفیت بالا و پیشرفته ترین تکنیک های فرآوری شناخته شده در علم مدرن تولید می شود.
این تضمین می کند که محصول نهایی چه صابون، لوسیون پوست، کرم موبر یا شامپو، همیشه با بهترین کیفیت و ایمن برای انواع پوست باشد.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) گوارگام را در فهرست مواد اولیه ایمن (GRAS) خود قرار می دهد که می تواند در لوازم آرایشی و بهداشتی و محصولات مراقبت شخصی استفاده شود.
هنگامی که پودر آن به ژل ها، شامپوها و کرم ها اضافه می شود، بافت صافی ایجاد می کند و استفاده از آن را آسان می کند. گوارگام همچنین در ساخت خمیردندان کاربرد فراوانی دارد، زیرا اجازه می دهد تا خمیر به راحتی و بدون هیچ فشاری از لوله خارج شود.
با توجه به اینکه پودر گوارگام را می توان بدون اینکه از قبل حرارت داده شود به آب اضافه کرد، یک عامل غلیظ کننده ایده آل برای استفاده در لوسیون ها و کرم ها است که باعث افزایش پایداری امولسیون شده و از هدر رفتن آب و جدا شدن مایع از ژل جلوگیری می کند.
فقط مقدار کمی برای افزایش قوام محصول مورد نیاز است و خواص غلیظ کننده عالی آن، به ایجاد کف کمک می کند و آن را برای استفاده در صابون ها عالی می کند. در مورد محصولات اصلاح، استفاده از آن در خیمر ریش تراش کار اصلاح را آسان تر می کند، زیرا اصطکاک ناشی از بارهای ساکن را کاهش می دهد.
پودر گوارگام به عنوان یک امولسیفایر غیر سمی که به مایعات متصل می شود و مواد غلیظی را تشکیل می دهد، به طور گسترده در ساخت رژ لب، شامپو، ماسک صورت و نرم کننده استفاده می شود.
ماسکهای صورت از مواد طبیعی ساخته شدهاند که پوست را تغذیه و تمیز میکنند و خاصیت ارتجاعی ایجاد میکنند.
پودر گوارگام به همراه آب چشمه، روغن زیتون و گلیسیرین تقریباً همیشه در فرمولاسیون شامپوها و محصولات مراقبت از پوست گنجانده شده است. در مورد شامپوها، استفاده از این پودر می تواند نیاز به استفاده از نرم کننده را کاهش دهد.
-
گوارگام و صنعت داروسازی
کاربردهای گوارگام به عنوان مواد اولیه دارویی در دنیای داروسازی به دلیل توانایی آن در تولید محلولهای بسیار چسبناکی است که فرمولبندی محصولات رژیمی مکمل ها و داروها از آن ها سود میبرند.
این ماده به عنوان یک چسب، غلیظ کننده و عامل تثبیت کننده و همچنین یک عامل ضد میکروبی، اشتها آور و ملین عمل می کند که آن را برای کاربردهای درمانی ایده آل می کند.
گوارگام به دلیل ترکیب شیمیایی متمایز، عدم سمیت و این واقعیت که می توان آن را با سایر مواد به صورت جداگانه و گاهی اوقات به صورت غلیظ نیز استفاده کرد، بسیار مطلوب است.
در ساخت قرصها، گوارگام هم بهعنوان یک اتصال دهنده و هم تجزیهکننده عمل میکند که قرص را وادار می سازد در اثر تماس با رطوبت، تجزیه شود و اثر دارویی خود را اعمال کند.
به عنوان یک عامل کاهش وزن، ویژگی های ژل گوارگام باعث کاهش وزن و پیشگیری از چاقی می شود. همچنین به عنوان یک عامل حجیم کننده در روده عمل می کند که با به تاخیر انداختن تخلیه معده، احساس سیری را افزایش می دهد.
از طرفی این پودر یک فیبر طبیعی است که به پاکسازی روده و سیستم گوارشی که سنگ بنای بدن و ذهن سالم هستند، کمک می کند.
-
گوارگام به عنوان ضخیم کننده در کاربردهای نساجی و چاپ
گوارگام به عنوان یک ضخیم کننده به دلایلی یک جزء مهم در صنعت نساجی است.
با توجه به اینکه ترکیب آن قادر به جذب آب و ایجاد خمیر چسبناک است، در صورت استفاده برای چاپ پارچه، فرآیند رنگ آمیزی مستقیم روی پشم، نایلون و ابریشم را آسان می کند.
ضخیم کنندههای گوارگام تقویتکنندههای رنگ هستند که با دادن رنگ به رنگهای پراکنده در چاپ پلیاستر و پارچههای مشابه، به چاپ، نشاط و کیفیت میبخشند.
-
گوارگام به عنوان ضخیم کننده در ضد آتش ها
با توجه به سیستم های شیمیایی آتش سوزی Wildland (WFCS) وزارت کشاورزی ایالات متحده، زمانی که گوارگام به عنوان یک افزودنی شیمیایی و به عنوان قوام دهنده برای بازدارنده های آتش استفاده می شود تا در هوا پراکنده شوند، می تواند مایع را به یک “پتو یا پوشش” تبدیل کند و از تبخیر آن در اثر حرارت یا گرما جلوگیری کند تا در نتیجه قبل از برخورد به منطقه پرتاب، از بین نرود.
امروزه کنسانتره های ضد حریق که به صورت سیال یا مایع عرضه می شوند مانند پودر گوارگام، ترجیح داده می شوند.
-
کاربرد گوارگام در صنعت کاغذ
استفاده از گوارگام در تولید کاغذ منجر به تولید یک محصول برتر می شود، زیرا دارای توانایی طبیعی برای اصلاح خواص سطح الیاف کاغذ خشک است و سطحی براق تر و متراکم تر را برای چاپ فراهم می کند.
همچنین این توانایی را دارد که به راحتی ترکیب شود و به سایر مواد سازنده واکنش مثبت نشان دهد، فعل و انفعالات را در مناطق خاصی از تماس تشدید کند و حفظ ذرات کوچکتر و سایر مواد شیمیایی را بهبود بخشد.
سایر مزایای گوارگام در تولید کاغذ عبارتند از موفقیت آن به عنوان یک عامل پیوند، خواص غلیظ کننده و ژل کنندگی بی نظیر آن و همچنین توانایی آن در افزایش استحکام کششی، که به حداکثر تنشی اشاره دارد که یک ماده در هنگام کشش یا کشیده شدن قبل از شکستن تحمل می کند و کیفیت و دوام سطح را بهبود می بخشد.
عوارض و اثرات جانبی گوارگام
مصرف خوراکی آن احتمالاً برای اکثر افراد بالای دو سال بی خطر است.
عوارض جانبی شامل افزایش تولید گاز، اسهال و شل شدن مدفوع است. این عوارض معمولاً پس از چند روز استفاده کاهش یافته یا ناپدید می شوند. دوزهای بالای گوارگام یا ننوشیدن مایعات کافی هنگام مصرف دوزهای بالای آن می تواند باعث انسداد مری و روده شود.
بارداری: در صورت مصرف به صورت خوراکی، احتمالا تا هفته چهارم بارداری بی خطر باشد.
شیردهی: اطلاعات قابل اعتماد کافی برای دانستن اینکه آیا برای استفاده در دوران شیردهی بی خطر است یا خیر وجود ندارد. لذا حتی الامکان از استفاده در دوران شیردهی خودداری کنید.
کودکان: احتمالاً در صورت مصرف خوراکی برای کودکان 4 سال و بالاتر بی خطر است.
انسداد دستگاه گوارش (GI): اگر بیماری یا شرایطی دارید که باعث انسداد یا باریک شدن مری یا روده شما می شود، از آن استفاده نکنید.
خرید و فروش گوارگام
گروه بازرگانی اکسیر فرایند پارسینا با تجربه سال ها فعالیت در زمینه فروش مواد اولیه غذایی، فروش افزودنی های غذایی، فروش مواد اولیه ی نوشیدنی، فروش مواد اولیه دارویی و همچنین فروش مواد اولیه شیرینی و شکلات، گوارگام را با قیمتی بسیار مناسب و کیفیت عالی در اختیار شما مشتریان گرامی قرار می دهد.
قیمت گوارگام
جهت خرید گوارگام و همچنین اطلاع از قیمت گوارگام با کارشناسان ما از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.