افزودنی های صنایع غذایی و دارویی
زانتان گام
زانتان گام (Xanthan Gum) یک غلیظ کننده مواد غذایی است که در طیف گسترده ای از غذاها و همچنین محصولاتی مانند خمیر دندان یافت می شود. اگرچه ممکن است برخی از فواید سلامتی را ارائه دهد، اما در درجه اول برای تغییر بافت غذا استفاده می شود و در نهایت برای کاربردهای بهداشتی و سلامتی
اسید فسفریک
اسید فسفریک که به آن اسید ارتوفسفریک نیز میگویند، مهمترین اسید اکسیژن فسفر است که کاربرد مهم آن در مواد غذایی و همچنین تهیه کود می باشد. این افزودنی غذایی یکی از اسیدهای محبوب و پرکاربرد بوده که به عنوان یک طعم دهنده اسیدی و میوه مانند در محصولات غذایی همچون نوشابه عمل می کند.
تری سدیم سیترات
تری سدیم سیترات (trisodium citrate) که به آن سیترات سدیم یا نمک تری سدیم نیز گفته می شود، نمک سه پایه اسید سیتریک می باشد. این ماده به صورت یک پودر کریستالی سفید بوده و به عنوان تنظیم کننده اسیدیته در غذا و نوشیدنی و همچنین در صنایع دارویی، پزشکی و سایر صنایع کاربرد گسترده دارد.
سوربیتول
سوربیتول به طور طبیعی در برخی میوه ها از جمله سیب، خرما، آلو و انجیر یافت می شود. همچنین به صورت تجاری از گلوکز ساخته شده و برای استفاده در غذاها و نوشیدنی های بسته بندی شده برای ایجاد شیرینی، بافت، حفظ رطوبت و همچنین به طور بالقوه برای سلامت گوارش و دهان تولید می شود.
سدیم ساخارین
سدیم ساخارین (Sodium Saccharin) یک شیرین کننده غیر مغذی یا مصنوعی بوده که معمولاً به عنوان جایگزین قند استفاده می شود، زیرا حاوی کالری یا کربوهیدرات نیست. این ماده حدود 300 تا 400 برابر شیرین تر از شکر معمولی است، بنابراین برای داشتن طعم شیرین فقط به مقدار کمی از آن نیاز دارید.
سدیم اسید پیروفسفات
سدیم اسید پیروفسفات که با نام پیروفسفات سدیم و نام اختصاری SAPP شناخته می شود، یک ترکیب معدنی از سدیم و پیروفسفات است. اسیدهای خمیرمایه، هوا و حجم را به ساختار مواد پخته اضافه و همچنین همراه با بیکینگ پودر به عنوان یک عامل خمیر کننده برای آزاد کردن دی اکسید کربن استفاده می شوند.
سوربات پتاسیم
سوربات پتاسیم یک افزودنی شیمیایی است که به طور گسترده ای به عنوان یک نگهدارنده در غذاها، نوشیدنی ها و محصولات مراقبت شخصی استفاده می شود. این ماده غذایی یک نگهدارنده محبوب نیز به شمار می آید، زیرا اثرگذاری بالایی دارد و همچنین کیفیت محصول مانند طعم، بو یا ظاهر را تغییر نمی دهد.
مونو دی گلیسیرید
مونو دی گلیسیریدها در صنعت پخت برای تهیه کیک و سایر محصولات استفاده شده و کیفیت، بافت و ماندگاری محصولات را بهبود می بخشند. همچنین به نرمی و ماندگاری نان کمک می کند و بهبود ساختار و حجم خمیر کیک کمک نموده و با خاصیت ذوب کنترل شده خود، بافت پنیر، خامه و برخی دسرها را بهبود می بخشد.
مونوسدیم گلوتامات
مونوسدیم گلوتامات ماده کریستالی سفید رنگ است که برای افزایش طعم طبیعی غذاها استفاده می شود. برخی از مردم در فرهنگ های ژاپنی، مونوسدیم گلوتامات یا umami را یکی از پنج طعم اصلی می دانند. در بسیاری از غذاهای ژاپنی، چینی و آسیای جنوبی از این افزودنی غذایی استفاده می شود.
مالتودکسترین
مالتودکسترین عمدتاً در غذاها و نوشیدنی ها به عنوان غلیظ کننده، شیرین کننده و یا تثبیت کننده استفاده می شود. این ماده با هیدرولیز نشاسته های غلات که معمولاً ذرت یا گندم هستند، تولید می شود. از آنجا که ایمن، ارزان و بسیار محلول در آب است، به طور گسترده ای به عنوان یک افزودنی غذایی استفاده می شود.
لسیتین
لسیتین یک ماده مغذی است که به طور طبیعی در غذا وجود دارد و به عنوان مکمل غذایی فروخته می شود. این ماده را می توان در سبزیجات سبز رنگ، گوشت قرمز و تخم مرغ یافت. گفته می شود که به عملکرد مغز، اعصاب و اندام ها کمک نموده و در درمان کلسترول بالا، کولیت و بیماری آلزایمر موثر است.
گوارگام
گوارگام از دانه های گیاه گوار، گیاهی از خانواده حبوبات که بومی هند است، تولید می شود. در غذاها و نوشیدنی ها از گوارگام به عنوان غلیظ کننده، تثبیت کننده، تعلیق کننده و چسبنده استفاده می شود. همچنین به عنوان عامل اتصال در قرص ها و عامل غلیظ کننده در لوسیون ها و کرم ها استفاده می شود.
دکستروز آبدار
قندها یکی از منابع مهم انرژی برای بدن انسان و همچنین یک افزودنی ضروری در بسیاری از فرآیندهای تهیه غذا هستند. دکستروز آبدار (مونوهیدرات)، معروف به گلوکز خوراکی یک پودر شیرین کریستالی سفید رنگ است که می توان آن را به عنوان افزودنی غذایی و شیرین کننده در مواد غذایی بکار گرفت.
کربوکسی متیل سلولز
کربوکسی متیل سلولز پودری سفید رنگ است که اغلب به عنوان یک اصلاح کننده ویسکوزیته و همچنین یک عامل پخش کننده، امولسیفایر، تثبیت کننده، نگهدارنده آب و شفاف کننده عمل کرده و آن را می توان در مواد غذایی، نوشیدنی، دارویی، محصولات بهداشتی و مراقبت شخصی، کشاورزی و خوراک دام و طیور استفاده کرد.
بی کربنات سدیم
بی کربنات سدیم که به آن جوش شیرین نیز می گویند، یک ماده جامد کریستالی یا پودری سفید رنگ است که به عنوان عامل خمیر مایه در نانوایی و یک عامل بافر در برابر اسیدیته در بدن انسان عمل می کند و همچنین به نظر می رسد عملکرد فیزیکی را در ورزشکاران حرفه ای و حتی تازه کار به نسبت خوبی افزایش می دهد.
آسپارتام
آسپارتام یک جایگزین قند و یک افزودنی غذایی است که به جای شکر در بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود تا گزینه ای کم یا بدون قند و کالری البته با طعمی عالی برای افراد فراهم کند و به همین دلیل است که بسیاری از تولید کنندگان در برخی از محصولات خود از آسپارتام استفاده می کنند.
اسید اسکوربیک
اسید اسکوربیک که با نام ویتامین C شناخته می شود به بدن کمک نموده تا کلاژن، پروتئین مهمی که برای ساختن پوست، غضروف، رباط ها و رگ های خونی استفاده می شود را بسازد. همچنین برای التیام زخم ها، ترمیم و حفظ استخوان ها و دندان ها و همچنین به جذب آهن از سایر منابع به بدن کمک می کند.
بی کربنات آمونیوم
بی کربنات آمونیوم که با عنوان آمونیاک نانوایی یا نمک هارتشورن نیز شناخته می شود، به دلیل خواص فیزیکوشیمیایی آن به عنوان یک عامل خمیر کننده، تثبیت کننده و یک تنظیم کننده اسیدیته استفاده می شود.یک افزودنی غذایی که برخلاف بیکینگ پودر یا سودا، طعم قلیایی از خود باقی نمی گذارد.
اسید لاکتیک
شاید شنیده باشید که اسید لاکتیک در بدن شما وجود دارد، اما جالب است بشنوید که این اسید در برخی غذاها نیز یافت می شود. نوعی اسید آلی که توسط باکتری ها هنگام تخمیر مواد غذایی تولید شده و به عنوان نگهدارنده مواد غذایی برای جلوگیری از فساد و افزایش طعم غذاهای فرآوری شده استفاده می شود.
اسید سیتریک آبدار
اسید سیتریک یک اسید آلی است که به طور طبیعی در محصولات و به ویژه مرکبات مانند لیموترش، پرتقال و لیمو وجود دارد و دارای دو نوع اسید سیتریک آبدار و اسید سیتریک خشک می باشد. این اسید یک آنتی اکسیدان طبیعی است که از آن به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود.