اسید لاکتیک چیست؟
ممکن است شنیده باشید که اسید لاکتیک در بدن شما وجود دارد، اما جالب است بشنوید که این اسید در برخی غذاها نیز یافت می شود. این ماده نوعی اسید آلی است که توسط باکتری ها هنگام تخمیر مواد غذایی تولید می شود.
همچنین گاهی اوقات به عنوان نگهدارنده مواد غذایی برای جلوگیری از فساد و افزایش طعم غذاهای فرآوری شده استفاده می شود. سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده از آن را در اکثر محصولات، به غیر از غذاهای مخصوص نوزادان و شیر خشک را تایید کرده است.
اگرچه بسیاری از مردم سوال میکنند که آیا این ماده رایج بیخطر است، اما از شنیدن فواید آن خوشحال خواهید شد.
ماده ای که از قندهای موجود در شیر، با اثر آنزیم های خاصی ساخته می شود. در محصولات مراقبت از پوست برای کاهش چین و چروک و نرم کردن پوست استفاده می شود. همچنین در درمان سندرم دست و پا (شرایطی که با درد، تورم، بیحسی، گزگز، یا قرمزی دستها یا پاها همراه است) در بیمارانی که شیمیدرمانی میشوند، مورد مطالعه قرار گرفته است.
جالب است بدانید
اسید لاکتیک عمدتاً در سلول های ماهیچه ای و گلبول های قرمز خون تولید می شود. این اسید زمانی که بدن کربوهیدرات ها را تجزیه می کند تا زمانی که سطح اکسیژن کم است تولید انرژی نماید، شکل می گیرد. زمان هایی که ممکن است سطح اکسیژن بدن شما کاهش یابد عبارتند از:
- در طول ورزش شدید
- هنگامی که عفونت یا بیماری دارید که اکسیژن رسانی به بافت های بدن شما را کاهش می دهد
منابع اسید لاکتیک
اسید لاکتیک در انواع غذاها یافت می شود. به طور طبیعی در نتیجه تخمیر تولید می شود یا به عنوان نگهدارنده به مواد خاصی اضافه می شود.
در اینجا برخی از غذاهای رایج که به طور طبیعی حاوی این افزودنی غذایی هستند، آورده شده است:
- ترشی سبزیجات
- کفیر
- ماست
- پنیر
- کیمچی
- پنیر
- کلم ترش
- نان خمیر مایه
در اینجا چند غذا وجود دارد که ممکن است حاوی اسید لاکتیک به عنوان نگهدارنده باشد:
- سس سالاد
- زیتون
- پنیر
- دسرهای منجمد
- نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه
توجه داشته باشید که در مورد پنیر، اسید لاکتیک می تواند هم محصول فرعی فرآیند پنیرسازی باشد و هم به عنوان نگهدارنده در برخی پنیرها گنجانده شود و لذا به عنوان یک افزودنی در فرایند فروش مواد اولیه فراورده های لبنی بکار گرفته می شود.
آیا اسید لاکتیک گیاهی است؟
گروه منابع گیاهی بیان می کند که تولید کنندگان مواد غذایی تمایل دارند از چغندر قند یا نشاسته ذرت در کشت اسید لاکتیک استفاده کنند که به معنای گیاهی بودن آن است.
غذاهای گیاهی حاوی اسید لاکتیک عبارتند از:
- ترشی سبزیجات
- محصولات تخمیر شده سویا
- غلات
- حبوبات
چرا اسید لاکتیک به مواد غذایی اضافه می شود؟
دلیل اصلی که تولید کنندگان مواد غذایی اسید لاکتیک را به مواد غذایی اضافه می کنند، به دلیل خواص ضد میکروبی آن و توانایی افزایش عمر مفید آن است. همچنین طعم غذا را افزایش می دهد.
علاوه بر این، تولیدکنندگان از این افزودنی غذایی به دلایل زیر در مواد غذایی استفاده میکنند :
- افزودنی طبیعی
- حلال
- عامل پخت
- عامل ژل ساز
- حامل مواد غذایی
- بازدارنده تغییر رنگ
سازمان FDA استفاده از اسید لاکتیک را در بیشتر غذاها تایید کرده است. با این حال، این در مورد شیر خشک یا غذای نوزاد صدق نمی کند.
برخی خواص اسید لاکتیک
برخی از مطالعات نشان می دهد که اسید لاکتیک می تواند جذب آهن و فلاونوئیدها را در بدن افزایش دهد. همچنین می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند.
مطالعات نشان می دهد که باکتری های تولید کننده این اسید، ممکن است فعالیت آنتی اکسیدانی داشته باشند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به خنثی کردن مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد و کاهش التهاب کمک می کنند. آنها همچنین می توانند در برابر از بدن مجموعه ای از بیماری های مزمن از جمله سرطان، دیابت و اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر محافظت کنند.
جالب توجه است یک مطالعه آزمایشگاهی نشان می دهد که افزودن باکتری های تولید کننده اسید لاکتیک به سوسیس تخمیر شده به طور قابل توجهی محتوای آنتی اکسیدان را افزایش می دهد.
یک مطالعه دیگر در این زمینه یافتههای مشابهی را مشاهده کرد و گزارش داد که تخمیر این اسید مقدار آنتیاکسیدانها را در توت میرتل 5 تا 10 برابر افزایش میدهد.
حرف آخر
اسید لاکتیک یک اسید آلی است که به طور طبیعی در غذاهای تخمیر شده یافت می شود و برای جلوگیری از فساد و افزایش طعم به برخی از غذاهای فرآوری شده اضافه می شود.
این افزودنی غذایی و باکتری هایی که آن را تولید می کنند با چندین فواید سلامتی از جمله بهبود سلامت روده و افزایش جذب مواد مغذی مرتبط هستند.
باکتری های تولید کننده این اسید ممکن است به عنوان آنتی اکسیدان عمل کنند و میزان آنتی اکسیدان ها را در سایر غذاها افزایش دهند که ممکن است به محافظت در برابر التهاب و بیماری های مزمن کمک کند.
بسیاری از غذاهای تخمیر شده حاوی اسید لاکتیک هستند، از جمله سبزیجات ترشی و محصولات لبنی تخمیر شده. این افزودنی غذایی در چندین محصول غذایی دیگر مانند زیتون، پنیر و نوشابه های گازدار نیز یافت می شود.
خرید و فروش اسید لاکتیک
گروه بازرگانی اکسیر فرایند پارسینا با تجربه سال ها فعالیت در زمینه فروش مواد اولیه غذایی، فروش افزودنی های غذایی، فروش مواد اولیه ی نوشیدنی، فروش مواد اولیه دارویی و همچنین فروش مواد اولیه شیرینی و شکلات، اسید لاکتیک را با قیمتی بسیار مناسب و کیفیت عالی در اختیار شما مشتریان گرامی قرار می دهد.
قیمت اسید لاکتیک
جهت خرید اسید لاکتیک و همچنین اطلاع از قیمت اسید لاکتیک با ما از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.