اسید اسکوربیک چیست و چگونه استفاده می شود؟
اسید اسکوربیک که با نام عمومی ویتامین C شناخته می شود، یک ویتامین محلول در آب است، به این معنی که بدن شما آن را ذخیره نمی کند. شما باید آنچه را که نیاز دارید از مواد غذایی از جمله مرکبات، کلم بروکلی و گوجه فرنگی تامین کنید.
شما برای رشد و ترمیم بافت ها در تمام قسمت های بدن به ویتامین C نیاز دارید. در واقع به بدن کمک می کند تا کلاژن، پروتئین مهمی که برای ساختن پوست، غضروف، تاندون ها، رباط ها و رگ های خونی استفاده می شود، بسازد. ویتامین C برای التیام زخم ها و ترمیم و حفظ استخوان ها و دندان ها مورد نیاز است و همچنین به جذب آهن از سایر منابع به بدن کمک می کند.
ویتامین C به همراه ویتامین E، بتاکاروتن و بسیاری دیگر از مواد مغذی گیاهی یک آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها برخی از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را مسدود می کنند، موادی که به DNA آسیب می رسانند. تجمع رادیکال های آزاد در طول زمان ممکن است به روند پیری و ایجاد بیماری هایی مانند سرطان، بیماری قلبی و آرتریت کمک کند.
کمبود شدید ویتامین C به ندرت اتفاق می افتد، اگرچه شواهد نشان می دهد که بسیاری از افراد ممکن است سطوح پایین ویتامین C داشته باشند. کشیدن سیگار میزان ویتامین C را در بدن کاهش می دهد، بنابراین افراد سیگاری در معرض خطر بیشتری برای کمبود هستند.
علائم کمبود ویتامین عبارتند از موهای خشک و شکاف خورده. التهاب و خونریزی لثه؛ پوست خشن، خشک و پوسته پوسته؛ کاهش سرعت بهبود زخم، کبودی، خونریزی بینی و کاهش توانایی در دفع عفونت.
نوع شدید کمبود ویتامین C به نام اسکوربوت شناخته می شود.
سطوح پایین ویتامین C با تعدادی از بیماری ها از جمله فشار خون بالا، بیماری کیسه صفرا، سکته مغزی، برخی سرطان ها و تصلب شرایین، تجمع پلاک در رگ های خونی که می تواند منجر به حمله قلبی و سکته شود، مرتبط است. دریافت ویتامین C کافی از رژیم غذایی – با خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات – می تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی از این شرایط کمک کند.
مردم همچنین معمولاً ویتامین C را برای کاهش شدت علائم مرتبط با سرماخوردگی مصرف می کنند.
ویتامین C برای حفظ سلامت استخوان ها، دندان ها، بافت همبند، ماهیچه ها، پوست و مویرگ ها مهم است. بسیاری از غذاها به طور طبیعی سرشار از ویتامین C هستند، از جمله مرکبات، سبزیجات برگ دار و گوجه فرنگی.
مشخصه های اسید اسکوربیک
- ماده(های) فعال: ویتامین C، اسید اسکوربیک
- نام(های) جایگزین: اسید اسکوربیک، اسید دهیدروآسکوربیک
- دوز پیشنهادی: مقدار مجاز رژیم غذایی توصیه شده بین 75 تا 90 میلی گرم در روز برای بزرگسالان است.
- ملاحظات ایمنی: اگر طبق توصیه مصرف شود، به طور کلی بی خطر است
منابع اسید اسکوربیک (ویتامین C)
ویتامین C در طیف گسترده ای از میوه ها و سبزیجات یافت می شود. این منابع خوب عبارتند از :
- مرکبات، مانند پرتقال و آب پرتقال
- فلفل
- توت فرنگی
- توت سیاه
- کلم بروکلی
- سیب زمینی
فلفل سبز، هندوانه، پاپایا، گریپ فروت، طالبی، کیوی، انبه، گوجه فرنگی، گل کلم، کلم و آب مرکبات، سبزیجات (شلغم، اسفناج)، فلفل قرمز و سبز، گوجه فرنگی تازه، کدو حلوایی زمستانه، تمشک، زغال اخته و آناناس نیز منابع غنی ویتامین C هستند.
ویتامین C به نور، هوا و گرما حساس است. بنابراین اگر میوه ها و سبزیجات را خام یا کمی پخته مصرف کنید، بیشترین ویتامین C ممکن را دریافت خواهید کرد.
موارد عمده مصرف اسید اسکوربیک (ویتامین C)
-
کاربرد اسید اسکوربیک در صنایع غذایی
به عنوان یک افزودنی غذایی، اسید اسکوربیک در درجه اول به عنوان یک آنتی اکسیدان استفاده می شود که می تواند فواید متعددی برای محصولات غذایی داشته باشد. کند کردن اکسیداسیون باعث حفظ رنگ و تازگی می شود. PH پایین اسکوربیک اسید می تواند به جلوگیری از رشد میکروبی کمک کند و در نتیجه از فساد آن جلوگیری کرده و تازگی را حفظ می کند.
به این دلایل، اسید اسکوربیک یک ماده نگهدارنده طبیعی و محبوب است. می توان از آن به عنوان نگهدارنده در طیف وسیعی از محصولات غذایی از جمله نان، گوشت های پخته شده، مرباۀ ژله و سایر سس ها و اسپری ها استفاده کرد.
خواص ویتامین C اسید اسکوربیک، آن را به یک ماده عالی برای مکمل های ویتامین تبدیل می کند. افزودن اسکوربیک اسید به غذا باعث افزایش محتوای ویتامین C می شود. از آنجایی که ویتامین C طبیعی به راحتی از بین می رود، بسیاری از غذاها با اسید اسکوربیک غنی شده اند تا محتوای ویتامین C را دوباره پر کنند. اسید اسکوربیک اغلب برای این منظور به آب میوه ها، میوه های خشک، غلات و سایر خوراکی ها اضافه می شود.
طعم اسید اسکوربیک را نباید نادیده گرفت. مانند هر اسید دیگری، طعم ترش خوبی را ارائه می دهد که طعم بسیاری از محصولات غذایی را تقویت می کند. آب نبات ها، مرباها، ژله ها و آب میوه ها اغلب از این اسیدیته سود می برند که به مصرف کننده احساس متمایز میوه تازه می دهد.
-
کاربرد اسید اسکوربیک در صنایع دارویی و پزشکی
به عنوان یک مواد اولیه دارویی و پزشکی، اسکوربیک اسید یک داروی بدون نسخه است که برای درمان علائم کمبود اسید اسکوربیک (اسکوروی)، اسیدی شدن ادرار و به عنوان یک مکمل غذایی استفاده می شود. اسید اسکوربیک ممکن است به تنهایی یا همراه با سایر داروها استفاده شود.
اسکوربیک اسید متعلق به دسته ای از داروها به نام ویتامین های محلول در آب است. یک عامل کاهش دهنده و آنتی اکسیدانی قوی که در مبارزه با عفونت های باکتریایی، در واکنش های سم زدایی و در تشکیل کلاژن در بافت فیبری، دندان ها، استخوان ها، بافت همبند، پوست و مویرگ ها عمل می کند.
ویتامین C که در مرکبات و سایر میوهها و سبزیجات یافت میشود، نمیتواند توسط انسان تولید یا ذخیره شود و باید در رژیم غذایی به دست آید.
برخی فواید اسید اسکوربیک (ویتامین سی)
مطالعات نشان می دهد که ویتامین C ممکن است برای موارد زیر مفید باشد:
- تقویت ایمنی
- حفظ لثه های سالم
- بهبود بینایی برای مبتلایان به یووئیت (التهاب قسمت میانی چشم)
- درمان شرایط مرتبط با آلرژی، مانند آسم، اگزما، و تب یونجه (به نام رینیت آلرژیک)
- کاهش اثرات قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مانند آفتاب سوختگی یا قرمزی (به نام اریتم)
- از بین بردن خشکی دهان، به ویژه در اثر داروهای ضد افسردگی (عوارض جانبی رایج این داروها)
- التیام سوختگی و زخم
- کاهش قند خون در افراد دیابتی
- برخی از بیماری های ویروسی، از جمله مونونوکلئوز (اگرچه شواهد علمی وجود ندارد، برخی از پزشکان ممکن است ویتامین C با دوز بالا را برای درمان برخی ویروس ها پیشنهاد کنند.)
عوارض جانبی احتمالی اسید اسکوربیک چیست؟
اسید اسکوربیک ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند از جمله:
- حالت تهوع
- استفراغ
- سوزش سردل
- گرفتگی معده
- سردرد
- سرگیجه
اگر هر یک از علائم ذکر شده در بالا را دارید، فوراً کمک پزشکی دریافت کنید.
فرم های موجود اسید اسکوربیک (ویتامین سی)
شما می توانید ویتامین C طبیعی یا مصنوعی که اسید اسکوربیک نیز نامیده می شود را به اشکال مختلف خریداری کنید. قرصها، کپسولها و جویدنیها احتمالاً محبوبترین شکلها هستند، اما ویتامین C به شکلهای کریستالی پودری، جوشان و مایع نیز وجود دارد.
اگر متوجه شدید که اسکوربیک اسید معمولی معده شما را ناراحت می کند، ویتامین C از نوع “بافر” نیز در دسترس است. نوع استری شده ویتامین C نیز موجود است که می تواند برای کسانی که مستعد سوزش سر دل هستند، بکار گرفته شود.
اکسیر فرایند پارسینا با تجربه سال ها فعالیت در زمینه خرید و فروش اسید اسکوربیک و سایر افزودنی های غذایی و دارویی، اسید اسکوربیک را با قیمتی مناسب در اختیار شما همراهان عزیز قرار می دهد.
چگونه اسکوربیک اسید را مصرف کنیم؟
بهترین راه برای مصرف مکمل های ویتامین س ، 2 تا 3 بار در روز، با وعده های غذایی، بسته به دوز است. برخی از مطالعات نشان می دهد که بزرگسالان باید 250 تا 500 میلی گرم را به تعداد دو بار در روز مصرف کنند. البته قبل از مصرف روزانه بیش از 1000 میلی گرم ویتامین C و قبل از دادن ویتامین C به کودک، با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف روزانه ویتامین C رژیم غذایی (بر اساس نظر آکادمی ملی علوم آمریکا) در زیر فهرست شده است :
اطفال
- تولد – 6 ماهگی: 40 میلی گرم (مصرف کافی)
- نوزادان 6 تا 12 ماه: 50 میلی گرم (مصرف کافی)
- کودکان 1 تا 3 سال: 15 میلی گرم
- کودکان 4 – 8 سال: 25 میلی گرم
- کودکان 9 – 13 سال: 45 میلی گرم
- دختران نوجوان 14 – 18 سال: 65 میلی گرم
- پسران نوجوان 14 – 18 سال: 75 میلی گرم
بالغ
- مردان بالای 18 سال: 90 میلی گرم
- زنان بالای 18 سال: 75 میلی گرم
- زنان باردار 14 – 18 سال: 80 میلی گرم
- زنان باردار بالای 18 سال: 85 میلی گرم
- زنان شیرده 14 – 18 سال: 115 میلی گرم
- زنان شیرده بالای 18 سال: 120 میلی گرم
از آنجایی که سیگار باعث کاهش ویتامین C می شود، افرادی که سیگار می کشند ممکن است به 35 میلی گرم اضافی در روز نیاز داشته باشند.
دوز توصیه شده برای پیشگیری یا درمان بسیاری از شرایط ذکر شده در بخش موارد مصرف، اغلب 500 تا 1000 میلی گرم در روز است.
خرید و فروش اسید اسکوربیک
گروه بازرگانی اکسیر فرایند پارسینا با تجربه سال ها فعالیت در زمینه فروش مواد اولیه غذایی، فروش افزودنی های غذایی، فروش مواد اولیه ی نوشیدنی، فروش مواد اولیه دارویی و همچنین فروش مواد اولیه شیرینی و شکلات، اسید اسکوربیک را با قیمتی بسیار مناسب و کیفیت عالی در اختیار شما مشتریان گرامی قرار می دهد.
قیمت اسید اسکوربیک
جهت خرید اسید اسکوربیک و همچنین اطلاع از قیمت اسید اسکوربیک با ما از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.