آسپارتام چیست؟

 

آسپارتام چیست؟

 

آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی بوده که 200 برابر شیرین تر از شکر است و در بسیاری از نوشیدنی ها و غذاها استفاده می شود. به همین دلیل می توانید مقدار بسیار کمتری از آن را استفاده کنید و همچنان به شیرینی برسید. ویژگی عمده فروش آسپارتام (Aspartame) این است که کالری بسیار کمی (دو کالری در هر قاشق چایخوری) نسبت به شکر دارد و بنابراین می تواند به کاهش وزن کمک کند.

این افزودنی غذایی به عنوان جایگزینی برای ساکارز در بیش از 6000 غذا و نوشیدنی مصرفی که در سراسر جهان با نام های تجاری Candarel، Equal و NutraSweet فروخته می شوند، استفاده می شود.

این ماده در سال 1965 توسط شیمیدانی به نام جیمز ام. شلاتر کشف شد. برای اولین بار در اوایل دهه 1980 به عنوان یک افزودنی غذایی در ایالات متحده و برخی از کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار گرفت و امروزه تبدیل به یکی از کاربردی ترین شیرین کننده های مصنوعی شده است.

 

قیمت فروش و خرید آسپارتام

 

سوالات رایج درباره آسپارتام

در این مقاله به برخی از پر تکرار ترین سوالات مطرح شده در مورد آسپارتام خواهیم پرداخت :

 

فواید آسپارتام برای سلامتی چیست؟

فواید آسپارتام مربوط به طعم و محتوای کم کالری آن و همچنین این واقعیت است که سطح گلوکز خون را افزایش نمی دهد.

آیا آسپارتام برای بدن مضر است؟

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به این نتیجه رسیده است که “استفاده از آسپارتام به عنوان یک شیرین کننده عمومی بی خطر است.”

 

مصرف استاندارد روزانه آسپارتام چه مقدار است؟

 

استاندارد مصرف آسپارتام

 

FDA میزان مصرف روزانه قابل قبول (ADI) را برای هر شیرین کننده تعیین می کند که حداکثر مقداری است که برای مصرف هر روز در طول زندگی فرد ایمن در نظر گرفته می شود. این سازمان ADI برای آسپارتام را 50 میلی گرم در هر کیلوگرم وزن بدن در روز تعیین کرده است. البته یکی از مطالعات جدید نشان می دهد که این عدد ممکن است خیلی زیاد باشد و باید نهایتا در ناحیه 20 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن باشد.

 

مزایا و معایب آسپارتام چیست؟

آسپارتام فاقد قند است و به شما کمک می کند از بیماری های مرتبط با قند و مشکلات سلامتی جلوگیری کنید. از طرفی یک ایرادش این است که در برابر حرارت پایدار نیست (هنگام گرم شدن شیرینی خود را از دست می دهد) و بنابراین نمی توان از آن برای پخت و پز استفاده کرد. یکی از مزایای مهم آن نیز این نکته می باشد که توسط FDA برای مصرف بی خطر در نظر گرفته می شود.

 

چه اتفاقی برای آسپارتام در بدن می افتد؟

این ماده به طور کامل در روده ما به اسید آسپارتیک و فنیل آلانین تجزیه می شود که جذب شده و وارد بدن ما می شود. علاوه بر این، گروه متیل از فنیل آلانین اصلاح شده در روده آزاد می شود و متانول را تشکیل می دهد. متانول نیز توسط بدن جذب می شود و بیشتر آن برای تولید انرژی استفاده می شود.

 

آیا آسپارتام در کوکا کولای صفر (رژیمی) وجود دارد؟

بله، بطری ها و قوطی های نوشابه های رژیمی با مخلوطی از آسپارتام و آسه سولفام پتاسیم (یا Ace-K) شیرین می شوند. آنها با هم طعم فوق العاده ای را در این نوع نوشابه ها ایجاد می کنند.

 

چه کسانی نباید از آسپارتام استفاده کنند؟

برای افراد چاق، مصرف منظم شیرین کننده های کم کالری ممکن است خطر ابتلا به بیماری های متابولیک از جمله دیابت نوع 2 را افزایش دهد. افراد مبتلا به شرایط خاصی مانند PKU یا TD ممکن است نیاز باشد از مصرف آن اجتناب کنند.

 

آسپارتام یا شکر، کدام یکی؟

 

آسپارتام یا شکر

 

هم شکر و هم شیرین کننده های مصنوعی اعتیادآور هستند. اما شیرین کننده های مصنوعی ممکن است باعث گرسنگی، خوردن بیشتر در طول روز و ابتلا به دیابت شوند. شکر در مقادیر محدود و در چارچوب یک رژیم غذایی سالم مناسب تر است. البته برخی نیز عقیده برعکس دارند و معتقدند شکر تاثیرات به مراتب منفی تری در ایجاد دیابت دارد.

 

آیا آسپارتام به افزایش وزن کمک می کند؟

طی آزمایشات صورت گرفته افرادی که نوشیدنی های حاوی سوکرالوز، آسپارتام یا Reb-A و مشتقات استویا مصرف می کردند، تغییر کمی در وزن خود مشاهده کردند. اما افرادی که نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر یا ساخارین را مصرف می‌کردند که با نام Sweet’N Low به بازار عرضه می‌شود، پس از سه ماه “به طور قابل توجهی افزایش وزن بدن” را تجربه کردند.

 

آسپارتام از چه چیزی ساخته شده است؟

این افزودنی غذایی از دو اسید آمینه طبیعی، یعنی فنیل آلانین و اسید آسپارتیک ساخته شده است که همچنین از اجزای پروتئین در بدن ما و در خوراکی ها هستند. فنیل آلانین موجود در این ماده با افزودن یک گروه متیل که طعم شیرین آن را به این ماده می دهد، کمی تغییر یافته است.

 

کدام نوشابه بیشترین آسپارتام را دارد؟

به ترتیب از حداقل به بیشترین در هر بطری 8 اونس: اسپریت رژیمی (50 میلی گرم)، کوکای رژیمی (58 میلی گرم)، پپسی مکس (77 میلی گرم)، پپسی رژیمی و پپسی رژیمی بدون کافئین (به ترتیب 111 و 118 میلی گرم)

 

نام دیگر آسپارتام چیست؟

امروزه آسپارتام با نام های تجاری NutraSweet و Equal به فروش می رسد. این شیرین کننده مصنوعی به طور گسترده در محصولات بسته بندی شده استفاده می شود ، به ویژه آنهایی که برچسب “رژیمی”، بدون قند، بدون یا کم کالری، بدون قند، قند کم یا قند صفر دارند.

 

چه غذاهایی حاوی آسپارتام هستند؟

 

استفاده از آسپارتام در پودینگ

 

آسپارتام در بیش از 6000 محصول مانند دسرهای منجمد، ژلاتین، پودینگ، پر کردن، شیرینی ها، آدامس، نوشابه های گازدار یا پودری، شیرین کننده های رومیزی یا ماست یافت می شود. برخی از داروهای بدون قند مانند قطره های سرفه نیز حاوی این افزودنی غذایی هستند.

 

شیرین کننده های مشابه آسپارتام چه هستند؟

سوکرالوز و آسپارتام جایگزین های قندی هستند که برای شیرین کردن غذاها یا نوشیدنی ها بدون افزودن تعداد قابل توجهی کالری یا کربوهیدرات استفاده می شوند. سوکرالوز به طور گسترده با نام تجاری Splenda فروخته می شود، در حالی که این شیرین کننده معمولاً به عنوان NutraSweet یا Equal یافت می شود.

 

با ترک مصرف شکر چه اتفاقی در ابتدا برای شما می افتد؟

مرحله اولیه ترک شکر یا قند با علائم ذهنی و جسمی از جمله افسردگی، اضطراب، مه مغزی در کنار سردرد، خستگی و سرگیجه همراه است.

 

آیا جایگزین مطمئنی برای شکر به جز شیرین کننده های مصنوعی مثل آسپارتام وجود دارد؟

 الکل های قندی دسته دیگری از شیرین کننده ها هستند که می توانند به عنوان جایگزین شکر استفاده شوند. به عنوان مثال از میان آنها می توان به مانیتول، سوربیتول و زایلیتول اشاره کرد. FDA تشخیص داده است که الکل های قندی به طور کلی برای استفاده در غذاها و نوشیدنی ها بی خطر هستند.

 

آسپارتام در ابتدا برای چه ساخته شد؟

این افزودنی غذایی برای نخستین بار به عنوان یک داروی ضد زخم استفاده شد. در واقع این ماده در سال 1965 توسط جیمز ام. شلاتر، شیمیدانی که برای G.D. Searle & Company کار می کرد، کشف شد. Schlatter این شیرین کننده را به عنوان یک گام میانی در تولید یک تتراپپتید از هورمون گاسترین، برای استفاده در ارزیابی یک داروی ضد زخم، سنتز کرده بود.

 

آیا قهوه آسپارتام دارد؟

 

استفاده از آسپارتام در قهوه

 

اگر چندین قهوه در روز می نوشید، این مقدار می تواند واقعاً زیاد شود، به همین دلیل است که شیرین کننده های مصنوعی کم یا صفر کالری بسیار محبوب هستند. این شیرین کننده یکی از رایج ترین انواع شیرین کننده است که در قهوه استفاده می شود. این ماده شیرین کننده اصلی مورد استفاده در نوشابه های رژیمی است و می تواند طعم مصنوعی ملایمی را به نوشیدنی شما اضافه کند.

 

چه کسانی نباید از آسپارتام استفاده کنند؟

این شیرین کننده مصنوعی که متابولیت آن فنیل آلانین است، به عنوان یک ماده در بسیاری از محصولات غذایی برای افراد مبتلا به فنیل کتونوری مضر است. در طول هضم، این ماده 50 درصد از جرم خود را به شکل فنیل آلانین آزاد می کند که منجر به افزایش سطح آن در خون می شود.

 

چرا مردم شکر را با آسپارتام جایگزین می کنند؟

الکسیس سوینی، پزشک متخصص در پزشکی خانواده در Abington-Jefferson Health می گوید: «آسپارتام حاوی کالری است، اما حدود 200 برابر شیرین‌تر از شکر سفره است، بنابراین برای شیرین کردن غذاها مقدار بسیار کمی لازم است.)

 

سالم ترین شیرین کننده مصنوعی چیست؟

استویا یکی از شالم ترین شیرین کننده های مصنوعی می باشد. این ماده به صورت بسته بندی شده، قطره ای یا گیاهی – مورد علاقه متخصصان تغذیه – در بازار موجود است. استویا نه تنها عاری از کالری است، بلکه شیرین کننده های مبتنی بر استویا به جای مصنوعی، گیاهی هستند. استویا مخلوط شده با الکل قندی به نام اریتریتول (Truvia®) در دسرهای پخته شده با کربوهیدرات کم نیز به خوبی کار می کند.

 

نوشابه رژیمی سالم تر است یا نوشابه معمولی؟

تفاوت اصلی بین نوشابه معمولی و نوشابه صفر یا رژیمی میزان قند آن است. وقتی نوشابه صفر می نوشید، برخلاف نوشابه معمولی، به میزان قابل توجهی قند کمتری مصرف می کنید که برای کاهش وزن مثبت است و خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با افزایش وزن و همچنین دیابت را کاهش می دهید.

 

 

مقالات مشابه :

آسپارتام

 

خرید و فروش آسپارتام

گروه بازرگانی اکسیر فرایند پارسینا با تجربه سال ها فعالیت در زمینه فروش مواد اولیه غذایی، فروش افزودنی های غذایی، فروش مواد اولیه دارویی و همچنین فروش مواد اولیه شیرینی و شکلات، آسپارتام را با قیمتی بسیار مناسب و کیفیت عالی در اختیار شما مشتریان گرامی قرار می دهد.

 

قیمت آسپارتام

جهت خرید آسپارتام و همچنین اطلاع از قیمت آسپارتام با ما از طریق صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.